ΙΑΤΡΙΚΟΠΟΊΗΣΗ
A. Viallard. Ψυχίατροι στην περίοδο του Ναζισμού (πρώτο μέρος)
Posted by Μίσος ταξικό
http://christostsantis.wordpress.com
Η υποχρεωτική στείρωση-Ανάπτυξη της αντίληψης περί ευθανασίας
(Αποσπάσματα από το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση της Επιστημονικής Ένωσης του ΨΝΑ, «Τετράδια Ψυχιατρικής». Ιούλης-Αύγουστος-Σεπτέμβρης 1994, Τεύχος 47. Μετάφραση: Ανθή Πελένη ).
Η υποχρεωτική στείρωση
..Οι εφαρμογές της ευγονικής είχαν, περί την Ναζιστική εποχή, περιοριστεί στη στείρωση, που υπήρξε άλλωστε και το πρώτο σχήμα «επιλογής» που εφάρμοσαν οι Ναζί. Η σκέψη δια της βίας στείρωσης δεν αποδοκιμάσθηκε και πολύ εκείνη την εποχή..
Διαβάζουμε στη χαρακτηριστική αφίσα του 1938 : «60.000 μάρκα είναι το ποσό που κοστίζει στην λαϊκή κοινότητα, στη διάρκεια της ζωής του , αυτό το άτομο που πάσχει από κληρονομική μειονεξία. Αγαπητέ συμπολίτη αυτά είναι και δικά σου χρήματα.
Διαβάζουμε στη χαρακτηριστική αφίσα του 1938 :
«60.000 μάρκα είναι το ποσό που κοστίζει στην λαϊκή κοινότητα, στη διάρκεια της ζωής του , αυτό το άτομο που πάσχει από κληρονομική μειονεξία. Αγαπητέ συμπολίτη αυτά είναι και δικά σου χρήματα.
αναδημοσίευση από: http://misostaksiko.wordpress.com/tag/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7/
Τότε που ο Χίτλερ ανέβαινε στην εξουσία στην Γερμανία,25 χώρες της Ομοσπονδίας είχαν ψηφίσει το νόμο που επέτρεπε την υποχρεωτική στείρωση ενός ορισμένου αριθμού ατόμων(εγκληματιών, κατόχων ελαττωμάτων υποτίθεται γενετικών κτλ) και, σε ορισμένα κράτη απαγορευόταν ο γάμος σε εκείνους που είχαν ορισμένες αρρώστιες, όπως επιληψία.
Συνέχεια ανάγνωσης →
Posted in Ιστορία
Tagged στρατόπεδα συγκέντρωσης,υποχρεωτική στείρωση,ανάπτυξη της αντίληψης περί ευθανασίας,ιατρικοποίηση,μέρος πρώτο,μέθοδοι εξόντωσης,ναζί